Historie

Patriarklejr nr. 9 De tre Hjørnesten, blev stiftet den 3. oktober 1970, og omfattede ved dens stiftelse alle broderloger i distrikt 4. Syd- og Vestsjælland.

I 1999 skete der en deling af patriarklejren, således at broderlogerne fra Korsør, Slagelse, Kalundborg og Nykøbing Sjælland dannede en ny selvstændig patriarklejr nr. 16 Trelleborg.

Patriarklejr nr. 9 De tre Hjørnesten består derfor i dag af broderlogerne fra Skælskør, Sorø, Ringsted, Haslev  og Næstved og har omkring 160 medlemmer.

Patriarklejren har mødedag den 3. torsdag i månederne fra september til maj og afholder sine møder i ordensbygningerne i Næstved og Haslev.

Ud af en 2- årig termins 18 møder foregår således de 8 i ordensbygningen i Haslev, Gamle By 4 og de 10 i ordensbygningen i Næstved, Jernbanegade 3. Patriarklejren har hjemadresse i ordensbygningen i Næstved.

Kontingentet er 600 kr. pr. år. Der skal påregnes udgifter til fortæring og transport til patriarklejrmøderne.

De tre patriarklejrgrader tildeles sædvanligvis med et års mellemrum - forudsat flittig deltagelse i patriarklejrens møder. Ved tildeling af den sidste grad - Den Kongelige Purpurgrad - får patriarken lejrringen, som bæres på højre hånds langfinger.